Lumea Geospatiala


 

Galerie foto

 


2014

Cea de-a 12-a editie a conferintei Lumea Geospatiala a oferit tuturor participantilor un cadru relaxat in care s-au reintalnit cu colegi din alte institutii, si-au facut cunostinte noi si au invatat lucruri inedite, atat din prezentarile teoretice cat si din seminariile practice.

 Prima zi
Tema dezbaterilor din cele doua zile de conferinta a stat sub semnul proactivitatii: Institutii proactive. Dinamica datelor si informatia actionabila in procesul decizional. Aceasta tema s-a regasit atat in prezentarile din prima parte a zilei cat si in cadrul mesei rotunde organizata in cea de-a doua jumatate a zilei. 

Anul acesta, prezentarile au fost completate de demonstratii live de echipamente si software geospatial din zona special amenajata.Invazie extraterestra! Cine supravietuieste?
Devenit deja un obicei in cadrul conferintei, concursul intitulat anul acesta "Invazie extraterestra! Cine supravietuieste?" a creat pentru cei prezenti un moment de destindere si a evidentiat aptitudinile de negociere ale participantilor pe langa amuzamentul generat de o competitie amicala.Concursul de postere
Anul acesta au fost inscrise la Concursul de postere 11 creatii ce au ilustrat mai multe teme geospatiale, obtinute cu ajutorul solutiilor Intergraph.
Toti participantii la concurs au prezentat in timpul cinei festive creatiile lor, iar cele mai apreciate de catre public au fost votate castigatoare. 
Premiul I a fost castigat de dl. Sorin Borza de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu pentru posterul Institutia proactiva, premiul II de dl. Wili Apreutesei reprezentant al IGPR,UCAI, pentru posterul Sistemul National de Raportare a Incidentelor, iar premiul III a mers la Compania de Apa Somes pentru posterul Determinarea presiunii intr-un punct pentru avizarea unui bransament de apa realizat de domnul Nicolae Matis.Decernarea premiilor
Premierea realizarilor deosebite din 2013 si 2014 a avut loc in timpul cinei festive si a inceput cu decernarea Premiul pentru promovarea domeniului geospatial acordat pentru a doua oara domnului Marian Tutilescu, urmat de acordarea Premiului pentru educatie geospatiala Institutului de Studii pentru Ordine Publica si Premiului pentru impact national Ministerului Afacerilor Interne, Directia Generala Management Operational. Premiul pentru efort sustinut si perseverenta a fost acordat companiei Apa C.T.T.A. din Alba, iar Premiul pentru integrare tehnologica a mers la Directia Generala de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti.

Tot in cadrul cinei festive a avut loc si premierea echipei care au transmis primii raportarea identificarii extraterestrului prin aplicatia iZOOM. 
A doua zi
In cea de-a doua zi a conferintei s-au desfasurat doua seminarii practice, in paralel, unul dedicat comunicarii in domeniile administratiei publice, utilitatilor si cercetarii si unul dedicat comunicarii in domeniile ordinii publice si apararii.


Copyright 2019 © Intergraph Computer Services