Lumea Geospatiala


 

Raport postconferinta

 

Lumea Geospatiala 2014

Organizata ca un eveniment de informare si actualizare, Lumea Geospatiala reuneste anual pe toti cei implicati in managementul informatiilor geospatiale din Romania pentru un eveniment dinamic si interactiv unde manageri si specialisti tehnici din administratia publica, institutiile de ordine publica, aparare si intelligence, utilitati, transporturi si telecomunicatii pot comunica liber pe o tema comuna tuturor, solutiile geospatiale.

La acest eveniment, invitatii au avut posibilitatea de a impartasi experienta lor in rezolvarea obstacolelor cu care s-au confruntat in incercarea de a implementa cea mai eficienta solutie pentru institutia lor. Participantii au folosit acest prilej pentru a pune in discutie noi idei si noi perspective despre cum utilizarea solutiilor geospatiale in moduri inovative poate influenta in bine viata clientilor lor.

Anul acesta, Lumea Geospatiala, aflata la cea de-a 12-a editie, a avut loc in Poiana Brasov, la Hotel Alpin.

Participanti

Anul acesta Lumea Geospatiala a adus impreuna un numar record de participanti, peste 150 de manageri, experti si specialisti in domeniul geospatial si domeniile conexe, reprezentanti ai administratiilor publice locale si centrale, ai companiilor din sectorul de electricitate si gaz, siguranta nationala si locala. 

Alaturi de echipa Intergraph Computer Services, au participat la eveniment dl. Marian Tutilescu, expert in sectorul de ordine si siguranta publica, dl. Dan Ghergut, vice-presedinte al Institutului National de Statistica, dl. Corneliu Grigore, expert in telecomunicati, domnul Marian Zulean, profesor la Universitatea Bucuresti, dl. Paul Millea, sef serviciu Directia Generală Management Operational (DGMO) din cadrul MAI, dl. Dumitru Licsandru, director adjunct la Institutul de Studii pentru Ordine Publica, d-na Gabriela Vlad, Manager IT la Primaria Municipiului Brasov, dl. Calin Vilt, consilier stiintific la Comitetul National Roman pentru Comisia Mondiala a Energiei, d-na Irina Clima, Manager IT la EON IT, precum si multi altii.

Parteneri

Anul acesta, evenimentul a fost sustinut de partenerul Gold - compania Gauss si sase sponsori Silver - GIS Services TD, Industrial Software, PMSolutions, Primul Meridian, Q-East Software si SCPA Ceparu si Irimia. Partenerii au avut prezentat echipamente de scanare si o drona in zona destinata demonstratiilor.

Tema conferintei

Tema principala a conferintei a fost Institutia proactiva: dinamica datelor si informatia actionabila in procesul decizional, prezentarile si discutiile fiind concentrate in jurul ideii de proactivitate in intreg ecosistemul institutional din Romania.

La masa rotunda, moderata de Marcel Foca, la care au participat dl. Marian Tutilescu, expert in sectorul de ordine si siguranta publica, dl. Corneliu Grigore, expert in telecomunicatii, dl. Dan Ghergut, vicepresedinte Institutul National de Statistica, dl. Marian Zulean, prof. dr. in cadrul Facultatii de Administratie si Afaceri, Universitatea din Bucuresti si dl. Bogdan Gavrila, voluntar CRSC Europe, discutia s-a axat pe o serie de intrebari si raspunsuri cheie pentru dezvoltarea institutiilor publice din Romania: ce inseamna a fi proactiv, sunt institutiile noastre proactive, cum definim criza, de ce sunt tinerii demotivati si evita functii in institutiile publice?

Evenimente in cadrul conferintei

Invazie extraterestra! Cine supravietuieste? La sfarsitul primei zile de prezentari, invitatii au fost impartiti in zece echipe si au participat la concursul conferintei, intr-o competitie activa ce a readus in discutie.

Participarea a implicat realizarea unui puzzle, decriptarea unei adrese, precum si negocierea cu celelalte echipe a unor parti lipsa din documentatie. Rundele de negociere au venit cu reguli diferite de comunicare, atat pentru amuzament, cat si pentru ingreunarea comunicarii intre negociatori cu obstacole nelegate de specificul situatiei, asa cum se intampla, de fapt, si in realitate.

Premiile Intergraph Computer Services 2014. In timpul cinei festive de la restaurantul Forest Lounge, s-a tinut ceremonia de premiere a celor mai valoroase proiecte si initiative ale ultimului an din perspectiva Intergraph. Acestea au fost:

  • Premiul pentru promovarea domeniului geospatial – Marian Tutilescu
  • Premiul pentru educatie geospatiala – I.S.O.P.
  • Premiul pentru impact national – M.A.I. – D.G.M.O.
  • Premiul pentru efort sustinut si perseverenta – Apa C.T.T.A. Alba
  • Premiul pentru integrare tehnologica – D.G.P.L.C.M.B.

Concursul de postere. Anul acesta au fost inscrise la concurs 11 postere, considerate de participanti atat interesante cat si frumos realizate. In timpul cinei festive, autorii au avut ocazia sa isi sustina creatiile printr-o scurta prezentare, iar participantii au ales prin vot cele mai reusite trei postere:

  • Premiul I – Institutia proactiva - Sorin Borza, Universitatea Lucian Blaga, Sibiu
  • Premiul II – Sistemul National de Raportare a Incidentelor - Wili Apreutesei, IGPR-UCAI
  • Premiul III – Determinarea presiunii intr-un punct pentru avizarea unui bransament de apa - Compania de Apa Somes, Nicolae Matis

Accesul la paginile detaliate este permis doar participantilor la adresa: www.lumeageospatiala.ro/revistaCopyright 2019 © Intergraph Computer Services