Lumea Geospatiala

Lumea Geospatiala este cea mai veche comunitate a utilizatorilor de solutii geospatiale din Romania si, totodata, recunoscuta in piata IT ca fiind reprezentativa la nivel National pentru domeniul geospatial. An de an peste 150 de participanti, veterani sau nou sositi, din toate domeniile de activitate, administratie publica locala si centrala, utilitati si comunicatii, aparare, ordine publica, institutii de invatamant si cercetare, companii private, revin intr-o atmosfera unica pentru a impartasi din toata inima experiente, rezultate si bucurie. Subiectele de actualitate privind gestiunea teritoriului, managementul infrastructurilor, dispecerizarea resurselor sau gestiunea situatiilor de criza ocupa spatiul dezbaterilor, iar instrumentele geospatiale de ultima generatie intotdeauna starnesc interesul si curiozitatea participantilor care cauta mai multe detalii la Coltul Consultantului. Fondata ca eveniment in 2003 de catre Intergraph Computer Services, Lumea Geospatiala a devenit locul ideal pentru schimbul de informatii si de experiente intre profesionistii din domeniu. Chiar daca e organizat sub egida Intergraph, ideile sunt libere si solutiile la problemele reale au castigat recunoasterea nationala a evenimentului. Tehnologiile sunt vazute doar ca instrumente prin care mintea e ajutata sa viseze sau sa decida mai usor si mai rapid, iar cele 2 zile ale Conferintei sunt intotdeauna prea scurte, in luna fierbinte a lui ciresar, pe care Lumea Geospatiala a imbracat-o deja intr-o traditie.

Tematica evenimentului

Tematica evenimentului s-a diversificat si extins de-a lungul anilor si dezbaterile comunitatii geospatiale s-au structurat natural pe 6 categorii care cauta permanent un numitor comun prin standardizare si liantul geospatial pentru comunicarea interdisciplinara, astfel:

Geospatial

Este locul in care sunt prezentate cele mai noi solutii geospatiale care acopera ciclul complet de la colectare, prelucrare, analiza si pana la diseminarea informatiilor catre toti cei care au nevoie in deciziile zilnice de informatie actionabila. Prezentarile sunt completate cu demonstratii, exemple de bune practici personalizate pe domenii de aplicare cum sunt administratie publica locala si centrala, agentii guvernamentale, alte institutii, imbinate cu sesiuni de consultanta tehnica si demonstratii pe medii reale de lucru! in cadrul acestor sesiuni participantii schimba idei, dezvolta concepte si leaga colaborari care se materializeaza prin schimburi institutionale prin intermediul solutiilor geospatiale pentru imbunatatirea serviciilor pe care le pot oferi cetatenilor, prin minimizarea timpilor şi a costurilor de functionare si prin identificarea a noi surse de venituri, chiar si in perioade ce criza, protejand investitiile şi modeland inteligent politicile de dezvoltare. Cheia succesului o reprezinta solutiile geospatiale, ca liant in comunicare, care ajuta luarea deciziilor corecte şi fundamentate, mai repede şi mai ieftin.

 
Ordine Publica

Aduce mereu in dezbatere solutiile geospatiale unde in cateva minute la nivelul unui dispecerat de comanda pot fi analizate incidente sau planificate actiuni in situatii de criza tinand cont de impactul, gravitatea si amploarea fenomenului analizat, dar şi simulari de solutii care permit decizii si raspunsuri prompte şi eficiente ale institutiilor cu raspundere in gestionarea acestora. Solutiile geospatiale ofera raspunsuri de alocare eficienta a resurselor tinand cont de distributia lor geografica, de calificare si dotare, oferind instrumentele potrivite, la indemana pentru transformarea volumelor mari de date in informatii suport pentru decizii inteligente şi pentru colaborarea eficienta inter-institutionala, atat de utila mai ales in situatii care depasesc competenta unei singure institutii. Prin participarea la Lumea Geospatiala, imaginea operationala pusa la dispozitie prin solutia geospatiala, ofera tuturor celor care au nevoie de informatii solutiile posibile pentru luarea de decizii in timp cat mai scurt , de aceste decizii depinzand salvarea de vieti omenesti sau protejarea de bunuri.

 
Educatie si Cercetare

Creuzetul procesului educational smaltuit cu solutiile geospatiale, aplicabile in orice domeniu al lumii reale, care ajuta mai buna intelegere a realitatii, studierea distributiei spatiale a fenomenelor, localizarea efectelor si simularea diferitelor propuneri de masuri in cadrul proceselor de predare/formare pentru studentii interesati de cariere specializate in care tehnologiile geospatiale devin pe zi ce trece un instrument de lucru cotidian.

Aparare si Inteligenta

Unde se ofera oportunitatea valorificarii superioare a experientelor institutiilor din Romania din domeniul sigurantei nationale şi apararii, dar si un mediu pentru mai buna intelegere a modului in care solutiile Intergraph aduc impreuna oameni, date şi sisteme pentru decizii strategice mai rapide şi mai bune. Astfel, cum construiesti, gestionezi sau procesezi baze de date geospatiale, cum produci harti operationale sau tactice, sau cum gestionezi infrastructura critica, sunt doar cateva directii de interes si dezbatere alaturi de interpretari de volume mari de date, gestionare de sisteme militare şi securizare a obiectivelor protejate, oriunde s-ar afla acestea. impartasirea de cunostinte si noi solutii de gestiune unitara a informatiilor, de management al cunoasterii si sisteme geospatiale de prevenire a amenintarilor sau de interventie post-eveniment sunt permanent in miezul discutiilor la mesele rotunde special organizate in cadrul acestui eveniment.

 
Utilitati si Telecomunicatii

Care vizeaza toate domeniile utilitatilor, de la gestiune energie, gaze, apa sau canalizare, telecomunicatii, date sau transporturi prin intermediul solutiilor geospatiale pentru oferirea unei perspective noi asupra managementului inteligent al infrastructurilor. Toate se intampla pe tot ciclul de viata al elementelor de infrastructura, de la planificare pana la proiectare, constructie, intrare in exploatare si pana la casare, cu optiuni de gestiune a activelor, a investitiilor, cu raspuns prompt privind protectia infrastructurilor critice, cu efort minim in cazul manifestarii accidentelor sau avariilor, si cu conducerea integrata a fortelor mobile in teren. Solutia geospaţiala nu mai este doar un inventar, ci se transforma intr-un adevarat tablou de bord atotcuprinzator, actualizat, disponibil pentru intreaga institutie la orice nivel, care poate fi utilizat cu usurinta in functie de competente si responsabilitati atat pentru desfasurarea activitatilor zilnice, cat si pentru comunicarea inter - institutionala.

 
Cercetare

Incubatorul ideilor si propunerilor de analiza detaliata, inovare si cercetare, loc ideal unde rezultatele obtinute de catre echipele interdisciplinare de cercetatori si practicieni pe parcursul intregului an care a trecut sunt generalizate si valorificate in proiecte aplicate altor clienti sau experiente partajate cu alti specialisti care dezvolta noi si noi linii de colaborare, interesati de valorificarea cunostintelor si rezultatelor validate stiintific si a proiectelor pilot sau modelelor experimentale.

La mijlocul celor doua lumi intre Educatie si Cercetare, ICS considera ca se slefuieste piatra de temelie a viitorului, iar cei interesati sunt invitati sa participe la construirea de parteneriate pentru atingerea obiectivelor comune.

 

+2000
de participanti

+250
de prezentari

+500
ore de workshop

62 %
veterani

832
Like-uri pe Facebook

Echipa

Comunitatea si conferinta Lumea Geospatiala au devenit posibile prin munca unor oameni pasionati de domeniul geospatial si de crearea unui mediu in care manifestarea directa si simpla sunt elementele cheie, unde ideile se nasc si se definesc timp de un an intreg pentru a trai bucuria rezultatelor in anul urmator. De 13 ani impreuna cu dvs, acesti pasionati ai geospatialului construiesc Lumea Geospaţiala de azi si de maine intr-un mediu efervescent dispus la partajare de informatii si experiente:

Contact

S.C. Intergraph Computer Services S.R.L.
Str. Putul lui Zamfir, Nr.22-24, 011683, Sector 1, Bucuresti
Telefon: +40 21 2336363 / +40 21 2336362
Fax: +40 21 2336364      |      E-mail: office@ingr.ro
Website: www.lumeageospatiala.ro
Website: www.ingr.ro

Pentru mai multe informatii si detalii completati formularul