Despre noi

Lumea Geospațială (LGS) este un eveniment național care aduce împreună, în mod colaborativ și interactiv, reprezentanți ai comunităților, specialiști din diverse sectoare de activitate și producători de tehnologii de ultimă oră din România și internațional. De aproape 20 de ani, evenimentul nostru construiește viitorul comunităților, într-o viziune strategică asupra României.

Conferințele Lumea Geospațială și comunitatea construită în jurul acestora au adus un beneficiu net orașelor pe baza fundamentării de soluții, colaborarea dintre administrații și implementarea de noi tehnologii. Cooperarea este principala cerință pentru comunitățile viitorului, iar Lumea Geospațială vine cu o viziune decisivă în privința dezvoltării strategice. Comunitățile de mâine cer soluții inteligente încă de astăzi. Viziunea unui lider al comunității înseamnă o strategie pentru bunăstarea generală și soluții integrate în jurul cetățeanului.

În această lume profund interconectată, problemele cu care ne confruntăm sunt globale. Viteza internetului ne asigură o comunicare mai facilă, dar instituțiile publice sunt cele care vin mai aproape de cetățeni și asigură serviciile necesare. Soluțiile pentru menținerea bunăstării și pentru cerințele legitime ale societății se găsesc la nivelul comunităților – cu atât mai mult la nivelul comunităților inteligente.

Azi mai mult ca oricând viitorul ne provoacă! Noi suntem încrezători și credem că doar împreună, prin proiecte îndrăznețe, inovare și soluții inteligente vom construi România de mâine.

Povestea noastră

Lumea Geospațială este un eveniment marca Intergraph Computer Services. Cu peste 25 de ani de experiență în îmbunătățirea serviciilor publice, ne propunem să facem în continuare mai mult decât furnizarea de tehnologie geospațială.

Ghidați de dorința de a susține etica și deontologia, precum și performanța profesională din organizațiile publice, în 2003 am organizat prima ediție a conferinței Lumea Geospațială cu scopul de a facilita schimbul de experiență în rândul utilizatorilor de soluții informatice geospațiale la nivel național prin crearea unei comunități. Unul din obiectivele pe termen lung cu care plecam la drum în acel moment era ca noțiunile de integrabilitate și interoperabilitate să nu rămână concepte teoretice și izolate, ci să se extindă prin intermediul acestei conferințe la nivelul întregii țări, fiecare utilizator în parte putând contribui la un moment dat activ cu propriile experiențe și informații. Acesta a fost debutul cele mai vechi comunități de utilizatori de soluții geospațiale din România și Republica Moldova care, încă de la prima ediție, a reunit reprezentanți din peste 30 de organizații publice și private precum: Consilii Județene și Primării, ANIAP, Romtelecom, ANRM, CFR, Transelectrica, Oracle, Microsoft și alții.

În timp, conferința s-a dezvoltat și a devenit un loc de referință pentru dezbateri și exemple de bune practici în construirea modului în care administrațiile furnizează servicii publice, comunică între ele și consolidează comunitățile în care trăim. De-a lungul anilor tematica evenimentului s-a extins și diversificat iar dezbaterile comunității au atras participanți din toate domeniile de activitate, inclusiv din instituții de învățământ și cercetare astfel încât anual, în luna lui cireșar, pe care Lumea Geospațială a îmbrăcat-o deja în tradiție, veterani sau noi sosiți revin într-o atmosferă unică pentru a împărtăși experiențe, rezultate și bucurie.

Astăzi Lumea Geospațială se deosebește față de alte evenimente și forumuri de acest gen atât prin contribuția directă  avută la realizarea unor proiecte colaborative cu impact benefic pentru societate cât și prin relațiile pe termen lung create în cadrul comunității, deopotrivă beneficiari și furnizori de soluții tehologice care generează schimbare pozitivă.

2023

Detalii Ediție

7-8 Iulie 2022, Hotel Kronwell Brașov

Detalii Ediție

Evenimentul nu s-a desfășurat din cauza restricțiilor pandemice

Detalii Ediție

Evenimentul nu s-a desfășurat din cauza restricțiilor pandemice

Detalii Ediție

Instituții Proactive. Oameni și Proiecte (20-21 iunie, Hotel Kronwell, Brașov)

Instituții Proactive. Maturizarea Digitală (28-29 iunie, Hotel Kronwell, Brașov)

Instituții Proactive. Tabloul de bord (29-30 iunie, Hotel Kronwell, Brașov)

Instituții Proactive. Decizii înțelepte (23-24 iunie, Complex Ana Hotels, Poiana Brașov)

Detalii Ediție

Instituții Proactive. Date și servicii deschise pentru eficientizarea procesului decizional (25-26 iunie, Complex Ana Hotels, Poiana Brașov)

Detalii Ediție

Instituții proactive. Dinamica datelor și informația acționabilă în procesul decizional (10-11 iunie, Hotel Alpin, Poiana Brașov

Detalii Ediție

Comunicare geospațială pentru decizii în timp real (27-28 iunie, Hotel Internațional, Sinaia)

Detalii Ediție

10 ani de comunitate geospațială (28-29 iunie, Hotel Orizont, Predeal)

Detalii Ediție

Soluțiile geospațiale - începutul maturizării (16-17 iunie, Cheile Grădiștei, Moeciu)

Detalii Ediție

Directiva INSPIRE (24-25 iunie, Hotel Acasă la Dracula, Poiana Brașov)

Detalii Ediție

Sursele și modalitățile de finanțare a soluțiilor geospațiale (11-12 iunie, Hotel lnternațional, Sinaia)

Detalii Ediție

Comunicarea inter-instituțională (26-28 iunie, Hotel Internațional, Sinaia)

Detalii Ediție

Interoperabilitatea și comunicarea (14-15 iunie, Cheile Grădiștei, Moeciu)

Detalii Ediție

Implementarea Infrastructurii Naționale de Date Spațiale (9-10 noiembrie, Hotel New Montana, Sinaia)

Detalii Ediție

Infrastructura Națională de Date Spațiale (16-17 iunie, Hotel New Montana, Sinaia)

Detalii Ediție

Dezvoltări Tehnologice în domeniul Geospațial și studii de caz (21-22 octombrie, Hotel Piatra Mare, Poiana Brașov

Detalii Ediție

Comunitatea utilizatorilor de soluții geospațiale (18 iunie Hotel Marriot, București)

Detalii Ediție

Comunitatea Lumea Geospațială

Administrație publică locală și centrală, utilități, ordine și siguranță publică, apărare & securitate națională, toate au un numitor comun: gestionează dimensiuni diferite ale aceluiași teritoriu.

Lumea Geospațială unește toate aceste dimensiuni!

Suntem singurul eveniment de acest fel din România care s-a desfășurat timp de 17 ani consecutiv.

participanți
2000 +

participanți

veterani
46 %

veterani

ore workshop
500 +

ore workshop

ore networking
500 +

ore de dezbateri

de prezentări
250 +

prezentări

recomandă
94 %

recomandă

Comunitatea formată în jur este alcătuită din cei mai buni profesioniști din diverse sectoare de activitate care, prin ceea ce fac împing înainte schimbarea, au curajul să creadă în viziunea lor și ale căror rezultate demonstrează că au reușit să contribuie la dezvoltarea României prin transformarea instituțiilor pe care le reprezintă, prin îmbunătățirea substanțială a serviciilor publice și a calității vieții în comunitățile în care trăiesc.

Cui se adresează?

Lumea Geospațială se adresează tuturor celor care doresc să fie parte activă a obiectivului nostru: construirea comunităților cu viziune.

Ceea ce au în comun toți românii este că trăiesc în același spațiu geografic. Mediul de business că își desfășoară activitatea în același spațiu geografic. Din sens opus, factorii de decizie la nivel național,  liderii comunităților locale, specialiști, experți, și toți ceilalți actori implicați în bunăstarea noastră a tuturor au în comun că gestionează același teritoriu. În acest context, componenta geospațială reprezintă liantul de legătură, „coloana vertebrală” la orice nivel: tactic, operațional și strategic.

Subiectele care ocupă spațiul dezbaterilor noastre sunt mereu de actualitate, având întotdeauna un caracter interdisciplinar fiind adresat tuturor celor implicați în gestiunea teritoriului sau a infrastructurii, la orice nivel (management sau executiv).

null
null

Orașe & Comunități

Instituții Publice Locale

Utilități

Transport și Parcări

Terți Furnizori Servicii Publice

null
null

Administrație Publică Centrală

Instituții Publice Centrale & Government

Smart Nation

null
null

Utilități, Telecomunicații & Infrastructură Critică

Apă & Canal
Energie
Petrol & Gaz
Termoficare
Telecom
Infrastructură Critică

null
null

Instituții de învățământ și cercetare

Planificare Teritorială

Geografie și mediu

Tehnologia informației

Administrație Publică

Urbanism & Conex

Geodezie

null
null

Apărare și Informații

Militar & Securitate Națională

Aeronautic/Maritim

GEOINT

null
null

ONG și Mediul Privat

IT/IoT & Digital

Reality Capture

Geodezie

Știință & Educație

Smart City

null
null

Siguranță și Ordine Publică

Ordine publică și siguranța națională

Meniu